Het programma is bekend

’t Is bijna zover. Op 25 augustus schiet de allereerste editie van de Commanderij Feesten in gang. Een heel weekend wanen we ons terug in de tijd aan het kasteel van Gruitrode en voelen we ons ware ridders en jonkvrouwen.

ZATERDAG 25 AUGUSTUS

Battle of Oudsbergen (14u. – 17u.)
Starten doen we met een strijd tussen lokale verenigingen. We brengen zo de middeleeuwse spelen naar de commanderij. De lat ligt hoog en alleen de starfste teams zullen standhouden. Kom om 13u.30 naar de kasteelsite om je favoriete team naar de overwinning te roepen.

Prijsuitreiking Battle (17u.30 – 18u.)
Tijd om de winnaars van de Battle te kronen in een officiële ceremonie. De helden ontvangen de enige echte Trophy of Oudsbergen en mogen zich voor één jaar het strafste team van Oudsbergen noemen.

Er is nog plek voor enkele teams, schrijf je snel in via deze link.

Middeleeuws diner (vanaf 18u.30)
Na al die inspanningen is het tijd om de voeten onder de tafel te schuiven en te genieten. De commandeur en zijn gevolg zetten de deuren van de commanderij open en verwelkomen je voor een middeleeuws diner in een unieke setting, onder de muzikale begeleiding van een echte troubadour.

Inschrijven is verplicht en kan via deze link.

ZONDAG 26 AUGUSTUS

De commandeur nodigt uit voor het middeleeuws feest (13u. – 19u.)
Op zondag neemt de commandeur je mee naar het Gruitrode van zijn tijd. In theatervoorstellingen ontdek je waargebeurde historische verhalen over Roy.

Kinderen leren boogschieten, ringsteken en patat hakken. Ze verwelkomen de paardenkoets en krijgen les in kalligrafie. Bij de middeleeuwse kampementen ontmoeten ze een smid, ridders en tempeliers.

Laat je op de middeleeuwse eetmarkt verrassen door gerechten uit de tijd van toen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *